7 Ocak 2014 Salı

Bugün bir değişiklik yaptım

Başlıkta da belirttiğim gibi, bu sefer hobilerimle ilgili yazmayacağım. Sizlere çok pratik bir yemek tarifi vereceğim: Güveçte kremalı tavuk
Malzemeler:
1 kg tavuk but (kemiksiz kuşbaşı doğranmış)
1/2 kg mantar
2 adet havuç
2'şer adet kırmızı ve yeşil biber
1 adet orta boy soğan
pul biber, tuz
1/2-1 paket krema
150 gr rendelenmiş taze kaşar

marine için: 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı köri, 1 bardak süt, sıvıyağ

Tavuğu yaklaşık 1 saat kadar marine sosunda buzdolabında bekletiriz. Mantarlar temizlenir ve küp halinde dilimlenerek limonlu suda bekletilir.
Tavaya sıvıyağ alınır, sırayla küçük doğranmış soğan, sonra küp halinde doğranmış mantarlar ve daha sonra yine küçük doğranmış havuç, biberler sotelenir. Sebzeler sotelendikten sonra tavuk ilave edilir. Tavuklar suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir. En son baharatları ve tuzu ilave edilip ocağın altı kapatılır.
Aşağı yukarı yarım ya da 1 paket kadar krema (kremanın yoğunluğu isteğinize bağlı) tavuklu karışıma katılıp, güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerine peynir rendesi serpilip 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kaşar peynir eriyip kızarıncaya kadar bekletilir. Sıcakken servis yapılır.
Bu malzemeler 8-10 kişi için yeterlidir.

AFİYET OLSUN:)    
   





1 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK HOBİ CADISI.EN SEVDİĞİM YEMEKLERDEN BİRİDİR.BU HAFT SONU PİŞİRMELİ BOL BOOL.TATLI TARİFİN DE VAR MI MESELA PROFİTEROL...BENİMKİNİ UNUTTUM DA...SEVGİLER KEZBAN

    YanıtlaSil