24 Aralık 2013 Salı

Aralık seviyorum seni...

Kışı çok fazla sevmem. Kat kat lahana gibi sarıp sarmalan, yağmurda, çamurda dışarı çık, hava zaten erken kararır, kara kara bulutlar yetmezmiş gibi bir de biz koyu renklere bürünürüz. Ama kış mevsiminin Aralık ayını nedense çok severim. Herhalde yeni yıl heyecanı sardığından...Her yer ışıl ışıl süslenir, yeni yılda yapılacaklar düşünülür ve geride kalan bir yıl tatlısıyla, acısıyla uçaaaar gider.
Benim gibi yılbaşı heyecanına kapılanlar da evini süsler:)
 
 

Şu pinterest sonsuz bir okyanus. Etkilenmemek mümkün değil. Yaptığım evi ve ağacı oradan esinlenerek yaptım. Keçe huni şekline getirilir. Delikler delerek, bildiğimiz çam ağacı ışıklarını yerleştirdim. Üstüne de keçeden kendi yapmış olduğum süsleri yerleştirdim. Bu keçe süslerinin kalıplarını çok değişik sitelerde bulabilirsiniz. Evi de kartondan kesip üzerine desenleri yapıştırdım. İçine de yine ışık yerleştirdim.
hediyeler için
kapı önü süsleri
 
 
 
Sonunda kendime de bir simitçi tepsisi yaptım. Mantar renginin üzerine beyaz eskitme yaptım ve üzerine şablonla yazıyı yazdım "There is no place like home" gerçekten de öyle hiç bir yer insanın evi gibi değil. Hiç bir yerde kendi evinin dinginliği, rahatı yok.


Gelecek yıl hepimizin evine ve evin fertlerine sağlık, mutluluk, huzur, bereket getirsin. Bereket demişken ... (böyle de konu bağlanır:) birkaç senedir bereketin simgesi nar, dekor olarak çok kullanılıyor. İlk başta kırmızı olarak başladı sonra da mavi, yeşil...Bende elimde kalan boyalardan 3 tane ham seramikten nar boyadım. En büyüğünün üzerine yine değişiklik olsun, evime özel olsun diye şablonla yazı yazdım. Cilalandı ve masamın üzerinde yerlerini aldılar.

 
Eveeeet bu senelik bu kadar diyorum. Yeni çalışmaları bitirdikten sonra görüşmek üzere....
 
 Bembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını.Yeni yılın, herkese yeni bir başlangıç olması umuduyla...
   Yeni bir yıla girerken herkese sevgi ve barış diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla..
   Geleceğimiz için umutlu, bereketli, 2013′de yaşanan tüm olumsuzlukların tersinin yaşanacağı bir yıl olması umuduyla.. HERKESE MUTLU, HUZURLU BİR YIL DİLERİM.

1 yorum:

  1. GÜNEŞ HER SABAH HİÇ BIKMADAN DOĞAR DÜNYANIN ÜSTÜNE,KİMSEYİ AYIRMADAN, KİMSEYİ KAYIRMADAN,HEEP SEVGİYLE..HER YENİ GÜN GİBİ HER YENİ YIL DA FIRSATLARLA ,SEVGİLERLE GELİR.EN İYİ ŞEKİLDE YAŞAYALIM;SEVELİM SEVİLELİM DİYE...ALDIĞIMIZ NEFESİN HAKKINI VEREMEYİZ BELKİ ,BİR GÜLÜMSEME DE YETER DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRMEYE.SEVDİKLERİNLE GÜLEBİLECEĞİN NİCE YILLAR DİLERİM kezban

    YanıtlaSil